Slideshow

Speciale band voor elektrisch en hybride rijden

Om aan te sluiten bij het groeiende aantal elektrische auto’s en hybrides, lanceert Continental een nieuw soort band met extra lage rolweerstand.

Eigenaars van een hybride of volledig elektrische auto’s kunnen kijken naar de Conti.eContact. Deze nieuwe bandenlijn is door Continental ontwikkeld om de actieradius van een dergelijke auto zo groot mogelijk te maken, door de rolweerstand te reduceren. Volgens de bandenfabrikant is deze weerstand maar liefst dertig procent lager vergeleken met regulier rubber.

De afmetingen van deze band bedragen 195/55 R20. Door de grote diameter wordt de vervorming van het contactoppervlak verminderd, waardoor ook de rolweerstand omlaag gaat. Ook het profiel is ontworpen op het laag houden van het rolweerstand. Daarbij heeft men zich bij de ontwikkeling gericht op het laag houden van het gewicht. Ook is de Conti.eContact de enige soort band die momenteel is goedgekeurd om onder een Renault Twizy gemonteerd te worden. De band is er dan ook in een kleiner formaat: 125/80 R13 M om de voorwielen en 145/80 R13 M achter.

Video