Slideshow

Skoda Vision S gepresenteerd!

Vision S volgt Spaanse broer

Na een reeks teasers heeft Skoda het doek nu compleet verwijderd van de Vision S: een vooruitblik op een nieuwe SUV voor het van origine Tsjechische merk!

Seat lanceerde onlangs de Ateca, de productieversie van de 20v20 Concept die in Genève voor het eerst van dichtbij te bekijken zal zijn. Ook Skoda waagt zich aan een SUV. Met deze Vision S zien we wat de Tsjechen van plan zijn.

Het is overduidelijk dat Skoda met de Vision S wat uiterlijk betreft dezelfde weg zal bewandelen die Seat met de Ateca is ingeslagen. Vooral de achterzijde komt sterk overeen met de SUV van het Spaanse merk. Denk de glimmers weg en je hebt de productieversie voor je neus.

De op het MQB-platform geplaatste Vision S is Island Green gespoten, meet 4,7 meter in de lengte en heeft een 2,79 meter lange wielbasis. Volgens Skoda biedt de Vision S plaats aan 6 inzittenden, al krijgen we nog geen beeldmateriaal van het interieur te zien. De auto is niet identiek aan de Seat Ateca en valt volgens Skoda in een hoger (sub-)segment.

Onder de kap een 157 pk en 250 Nm sterke 1.4-liter TSI-motor die is gekoppeld aan een 54 pk en 220 Nm sterke elektromotor. Deze twee krachtbronnen brengen hun vermogen naar de vooras. Een tweede elektromotor - een 116 pk sterk exemplaar - drijft de achteras aan, waarmee de Vision S dus een vierwielaandrijver is. Het gecombineerd vermogen komt uit op 225 pk. Daarmee lanceert de SUV zich in 7,4 tellen naar een snelheid van 100 km/h.

Er moet 50 kilomter volledig elektrisch gereden kunnen worden. In hybridemodus ligt actieradius op 1.000 kilometer en het gemiddeld verbruik ligt volgens Skoda op 1.9 l/100 km.

Video