Slideshow

Skoda toont schets VisionS

Voorproefje eerste grote SUV

Ook Skoda wil niets liever dan diverse cross-overs en SUV's aan het gamma toevoegen. Vandaag krijgen we de eerste schets van de VisionS te zien: een concept-car die vooruitblikt naar een eerste grote SUV voor de Tsjechen.

Gisteren was het Seats eerste SUV die te vroeg opdook en vandaag is het Skoda dat zelf iets laat zien van de auto die eveneens de eerste grote SUV van het merk moet worden. We krijgen een drietal designschetsen van de VisionS gepresenteerd, een concept-car die moet onthullen wat Skoda op SUV-gebied van plan is.

De VisionS meet 4,7 meter in de lengte, 1,91 meter in de breedte en 1,68 meter in de hoogte. Daarmee zal hij boven de Yeti gepositioneerd worden en neemt Skoda auto's als de Nissan Qashqai op de korrel. Hij biedt plek aan zes inzittenden. De VisionS, waarbij de S staat voor SUV, debuteert bij de Autosalon van Genève in maart.

Skoda zet vol in op SUV's en cross-overs. Een nieuwe Roomster werd afgeblazen omdat het model niet meer bij Skoda zou passen. In plaats daarvan krijgen we van de Tsjechen de komende jaren liefst vier SUV's of cross-overs voor de kiezen.

Video