Slideshow

Skoda Octavia RS 4x4 naar Genève

Wintersport-Tsjech is los!

Vanochtend zagen we de Vision S Concept al de revue passeren, maar Skoda heeft meer nieuws voor de Autosalon van Genève klaar staan. Zo kunnen we er kennismaken met de Octavia 4x4 RS!

Wie direct naar zijn spaarvarken sprint om zo snel mogelijk een 230 pk sterke Octavia RS met 2.0 TSI benzinemotor én vierwielaandrijving te bestellen, die moeten we kalmeren. Skoda voorziet namelijk uitsluitend de 2.0 TDI RS - met 184 pk sterke dieselmotor - van vierwielaandrijving. Schakelen zal gaan middels een DSG-transmissie. De TDI RS 4x4 - ook als Combi leverbaar - heeft een gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 129 gram per kilometer. In 7,6 tellen sprint de dieselende RS naar een snelheid van 100 km/h. De topsnelheid is vastgesteld op 228 km/h.

Ook de Fabia Combi wordt niet vergeten. Skoda presenteert de compacte stationwagen in een nieuw Scoutline-kostuum. De Scoutline staat niet hoger op z'n poten maar is puur en alleen voorzien van de plastic-look. We zien matzwarte bumpers met zilverkleurige afwerking en ook de wielkasten zijn voorzien van extra kunststof. We durven nog niet met zekerheid te zeggen of de Scoutline ook in Nederland op de markt zal verschijnen.

Video