Slideshow

Sinistere Cadillac ATS van D3

Cadillac wil met de ATS graag meedoen met de Duitse topmerken. Op één gebied is dat vast gelukt: een tuner heeft zich op het model gestort.

Geregeld komt er hier een getunede Audi, Mercedes of BMW voorbij, maar een aangepaste Cadillac is best bijzonder voor ons Europeanen. D3 Group, de maker van dit sinistere gevaarte, is dan ook een Amerikaans bedrijf. Het moet gezegd: ze hebben zich ingehouden. We zien geen enorme wantstaltige vleugels en bumpers, maar door de min of meer subtiele ingrepen ziet het geheel er wel een stuk dikker uit.

Hoofdverantwoordelijke daarvoor is de verlagingsset. De auto ligt flink lager dan origineel het geval is, en dat zorgt in combinatie met de gigantische zwarte wielen voor behoorlijk goed gevulde wielkasten. Er gaat werkelijk geen blaadje meer tussen auto en wielen. Het pakket wordt gecompleteerd door een zwarte grille en subtiele toevoegingen aan voorbumper, sideskirts en achterklep. Motorische tuning levert het bedrijf nog niet, maar dat zit naar verluid wel in de pijplijn.  
 

Video