Slideshow

Schijn bedriegt: Lotus Evora Sports Racer

De Lotus Evora is natuurlijk een heerlijke stuurmachine, maar een écht lichte Lotus is het niet. De nieuwe Evora Sports Racer is dat ook niet, al doet zijn naam anders vermoeden.

De toevoeging 'Sports Racer' doet vermoeden dat Lotus de Evora heeft ontdaan van de voor een sportauto overbodige aankleding. Meer koolstofvezel, een spijkerhard onderstel en misschien zelfs een rolkooi. Lotus denkt daar anders over en maakt van de Evora Sports Racer juist een met opties afgeladen apparaat.

Zowel de normale Evora als de Evora S zijn met de luxe Lotus lekkernijen te overladen. Het Sports Racer pakket verandert op technisch vlak niets aan de sportieveling uit Norfolk, behalve dat hij standaard is voorzien van het Sports Pack. De gasrespons wordt daarmee aangescherpt en ook het maximum aantal toeren dat het blok draait is iets opgehoogd. Het pakket bestaat verder uit een aangepast motormanagementsysteem en speciale remschijven.

Het model is leverbaar in de speciale kleuren Carbon Grey, Nightfall Blue en het Ardent Red dat op de afbeeldingen is te zien. Zwarte accenten zien we terug op het dak, de velgen en de zijspiegels. Voor een fijne zit zorgen de met zwart of rood leer ingepakte stortstoelen met respectievelijk rode of zwarte stiksels. Het geluid wordt verzorgd door een uitgebreid audiosysteem met zeven inch touchscreenscherm en een DVD-speler. De 2+2 configuratie is overigens standaard.

Het hele geintje gaat aan de overzijde van het kanaal 57.900 pond kosten voor de reguliere Evora. De Evora S met Sports Pack mag mee voor 65.900 Britse ponden. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Video