Slideshow

Rondje Nürburgring met Jaguar XJ Sport and Speed

Eerder kon je al in de BMW M5 mee om mee te maken hoe een echte coureur de Nürburgring bedwingt, nu kan dat ook in een Jaguar XJ Supersport.

Velen zullen wel bekend zijn met het fenomeen Ring-Taxi. Bezoekers van de Nürburgring Nordschleife kunnen tegen betaling een rondje meerijden over het Eifelcircuit in een BMW M5, bestuurd door een professionele coureur. Nu biedt ook Jaguar zo’n mogelijkheid aan met de XJ Sport and Speed taxi service.

De Nürburgring-taxi van het Britse merk is feitelijk een XJ Supersport, voorzien van een 510 pk sterke 5,0-liter V8. Geheel standaard is de auto niet: de speciale lak is matgrijs, het Sport Pack zorgt voor de nodige (aerodynamische) upgrades aan het exterieur, terwijl het Speed Pack ervoor zorgt dat de topsnelheid op 280 km/h, iets hoger dan de reguliere 250 km/h. Deze pakketten zijn overigens ook voor klanten beschikbaar.

Verder zijn er technisch geen wijzigingen, al is het interieur wel wat anders: je vindt er geen verwarmde en gekoelde lederen zetels, maar kuipstoelen met vierpuntsgordels en een rolkooi. Jaguar geeft aan dat het voor de XJ Supersport gekozen heeft als circuittaxi, omdat de auto volgens het merk veel journalisten weet te verrassen met z’n snelheid, dankzij z’n stijfheid en relatief lage gewicht.

Video