Slideshow

Rolls-Royce wil roadster met V16

Met de aanstaande Wraith met z'n V12 is Rolls-Royce weer de sportieve weg ingeslagen. Toch gaan er in Goodwood wat lui rond die graag nog meer cilinders willen horen. Naar verluidt heeft Rolls' een roadster met V16 in het vat zitten.

Het Engelse Car magazine heeft gesproken met een Rolls-Royce opperhoofd Harald Krüger. De topman heeft een boekje open gedaan over de komst van een V16 roadster alswel een SUV. Volgens Krüger heeft Rolls-Royce de ontwikkelingen bij Bentley nauwlettend in de gaten gehouden, en voor elk model heeft Rolls een tegenantwoord in gedachten.

Dat zou betekenen dat ook Rolls-Royce een SUV in de planning heeft zitten, aangezien Bentley de komst van de Falcon heeft bevestigd. Wie begint de rillen bij het beeld van een opgehoogde en vierwielaangedreven 'Royce, kan zich wellicht troosten met de gedachte aan een roadster met V16 onder de kap. Volgens een bron bij de Engelse autofabrikant werkt het merk aan een tweezits cabrio met lange neus en korte kont, aangedreven door maar liefst 16 cilinders.

Het is niet helemaal nieuw dat er wordt gesnuffeld aan een V16. In 2004 had Rolls-Royce de 100EX concept laten zien, die al een 9.0-liter V16 in z'n neus had liggen. Een Veyron-concurrent hoeven we niet te verwachten, gelukkig. Rolls-Royce mikt op een soepele maar oersterke krachtbron die moet passen bij het luxe-imago van het merk.

Video