Slideshow

Rolls-Royce toont speciale Ghost en lange Phantom

Voor de Autoshow van Peking heeft Rolls-Royce een speciale uitvoering van de Ghost en een Phantom met langere wielbasis meegenomen.

Allereerst presenteert het Britse luxemerk de Ghost Six Senses concept, een versie van de Ghost die volgens de CEO van het merk, Torsten Müller-Ötvös, een traktatie voor alle zintuigen is. Zo is het exterieur voorzien van speciale witte lak, Carrara White, en voor het interieur is er walnoten- en eikenhout gebruikt, terwijl alle bekleding van leer van de meest luxe soort is. Voor het genot van het oor is er een conceptueel audiosysteem ingebouwd, waarbij er speakers in de hemelbekleding zijn geplaatst.

Daarnaast heeft Rolls-Royce de Phantom Extended Wheelbase meegenomen naar Peking. De vernieuwde Phantom (Series II) werd als saloon, coupé en drophead coupé al getoond tijdens de afgelopen Autosalon van Genève. Nu debuteert de versie met extra lange wielbasis in China, waar beenruimte achterin immers het hoogste goed is. De auto is afgezien van de lengte in bijna elk opzicht identiek aan z'n evenknieën van minder lengte, die allemaal een direct ingespoten V12 – gekoppeld aan een achttrapsautomaat – onder de kap hebben.

Video