Slideshow

Renault Kwid in Nederland

Groeimarkt-Renault zoekt het hogerop

Medio vorig jaar kregen we van Renault de Kwid te zien. Het voor de groeimarkten bestemde kleintje is nu dichterbij gespot, in Nederland welteverstaan.

Onze vrienden van Indiansautoblog tipten ons over de in Nederland gefotografeerde Renault Kwid. Op de foto zien we een ingepakt exemplaar, voorzien van Duitse handelaarsplaten.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat de van origine voor de Indiase markt bestemde Kwid op het Europese vasteland is gespot. Mocht de kleine Kwid daadwerkelijk naar ons deel van de wereld komen, dan zal Renault behoorlijk moeten sleutelen aan de veiligheidsvoorzieningen van de budget-cross-over. Zo heeft de Kwid nooit een Europese botsproef ondergaan, beschikt hij in geen geval over ABS en is alleen de duurste versie voorzien van een airbag voor de bestuurder.

Renault Nederland kon niets zeggen over de mogelijke komst van de Kwid naar Nederland en noemt de Kwid ''in India gelanceerd".

Het Kwid-verhaal begon in 2014 met de Kwid Concept, een uitbundig studiemodel voorzien van een drone. Vorig jaar droog de concept-car op als productie-Kwid, een soort minuscule Kadjar op het CMF-A platform van Renault-Nissan.

Video