Slideshow

Renault belooft twee wereldprimeurs in Genève

Nieuwe C-segmenters: Scénic en Mégane Estate?

Renault laat de teasers nog even achterwege, maar laat wel vast los dat er straks twee nieuwe C-segmenters staan te glimmen. Dat de Scénic daar één van is ligt voor de hand, bij de tweede zetten we ons geld op de Mégane Estate.

Dat de komst van de nieuwe Scénic nabij is gaf de auto zelf al een beetje weg door zelfs in Nederland uitgebreid z’n testrondjes te rijden. De ‘hoge Mégane’ krijgt afgaande op de spionagefoto’s een wat bollere vorm dan het huidige model, en is natuurlijk voorzien van de typische Van den Acker-trekjes die we op alle nieuwe modellen van het merk zien.

De tweede wereldprimeur in het C-segment laat zich wat minder makkelijk raden. Het zou de RS-variant van de Mégane kunnen zijn, maar de Estate-versie van die auto ligt meer voor de hand. Bij de vorige generatie Mégane liet de RS nog een jaar op zich wachten, terwijl de praktische variant nog geen halfjaar na de introductie van de hatchback op de markt verscheen. Ook de Estate zagen we al in warme camouflage-jas voorbijkomen. Als derde optie hebben we de Kadjar '+2', Renault zevenzits cross-over.

Video