Slideshow

Redneck Rampage met de Ford Atlas Concept

Als rednecks ergens dol op zijn, dan is het wel een goudeerlijke, robuuste pick-up. Dat blijkt wel uit de enorme verkoopaantallen. En precies daarom is deze Atlas Concept zo'n cruciale auto voor Ford.

Volgens Ford is deze Atlas Concept een voorbode voor alles wat het merk de komende tijd op het gebied van pick-ups gaat doen. Dat geldt niet alleen voor het uiterlijk, ook de praktische gebruiksmogelijkheden, milieu-innovaties en motortechniek van de concept-car vinden hun weg naar de toekomstige auto van Bob from Mississippi.

De praktische innovaties bestaan bijvoorbeeld uit 110 Volt-aansluitingen in de laadruimte om apparatuur op te laden en bevestigingspunten om je lading mee vast te gespen. De stoelen konden door nieuwe materialen extra dun worden gemaakt, wat weer wonderen deed voor de interieurruimte.

De stad zal voor de Atlas-bezitter waarschijnlijk niet extreem vaak op de kaart staan, want de pick-up is maar liefst 6,04 meter lang. En anders zorgt de breedte van 2,24 meter wel voor het klamme zweet in smalle straatjes. De pick-up staat op 22-inch lichtmetaal.

Denk echter niet dat de techniek ouderwets is, Ford doet z'n best qua milieu-innovaties. We noemen een automatisch openende en sluitende grille, bedekking voor de wielen bij hogere snelheden, een actieve voorspoiler en elektrische treeplanken. Dat alles om de aerodynamica te verbeteren en dus het verbruik te drukken.

Onder de kap ligt de nieuwste generatie EcoBoost-motor, gekoppeld aan een start-stopsysteem en een zestrapsautomaat. Ford wil het vermogen nog niet vrijgeven. Ook is niet bekend wanneer we precies een vergelijkbare productieauto mogen verwachten, maar iets zegt ons dat dit niet al te lang gaat duren.

Video