Slideshow

Qoros GQ3 ook als hatchback en stationwagon

Dat het Chinese merk Qoros in maart op de beurs van Genève een goede entree wil maken in Europa, dat wisten we. Ondertussen komt er steeds meer informatie vrij over wat de Chinezen ons precies gaan voorschotelen in Zwitserland.

Onlangs liet Qoros de eerste foto’s zien van de GQ3, de eerste productierijpe auto van het Chinese merk, bedoeld voor de Chinese én Europese markt. We wisten ook dat Qoros behalve deze compacte sedan ook twee studiemodellen meeneemt naar de autoshow van Genève. Daar is nu iets meer over bekend. Ze luisteren naar de namen Cross Hybrid Concept en Estate Concept en staan op dezelfde basis als eerdergenoemde GQ3. “De GQ3 is het eerste model van vele gebaseerd op dit platform, en dankzij deze technologie kunnen wij op zeer efficiënte wijze een complete familie modellen ontwikkelen”, licht Volker Steinwascher, vicevoorzitter van Qoros, het modulaire platform toe.  

De twee concept-cars, ontworpen onder leiding van de Duitser Gert Volker Hildebrand, vormen een voorbode van wat Qoros van plan is op het gebied van hatchback- en stationwagon-uitvoeringen. Dat is dus iets anders dan twee verschillende formaten cross-overs, waar we vooralsnog op rekenden voor Genève.

De Cross Hybrid – de naam verklapt het al – is voorzien van een hybride aandrijflijn. Die bestaat uit een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen voor z’n rekening neemt, waardoor ook vierwielaandrijving mogelijk is. Over de Estate Concept laat Qoros voorlopig niet meer los dan dat-ie ‘beschikt over veel ruimte en een veelzijdig interieur dankzij een aantal alternatieve stoelopstellingen en opbergmogelijkheden’.

De Qorossen worden gebouwd in de Chinese stad Changshu en de GQ3, Estate en Cross Hybrid maken hun Europese debuut in de beurs van Genève. De GQ3 komt in de tweede helft van 2013 op de markt in China, Europa is later dit jaar aan de beurt. Het is de bedoeling dat Qoros vervolgens elk halfjaar een nieuw model op de markt brengt.

Video