Slideshow

Qoros GQ3: de eerste foto's!

Qoros heeft de eerste foto’s van z’n compacte sedan vrijgegeven. Hij heet GQ3 en deze C-segmenter laat zien dat het de Chinezen menens is.

De Qoros GQ3 zal niet aan de haal gaan met originaliteitsprijzen; de GQ3 lijkt een mix van de oude Renault Laguna, een Volkswagen Passat, een vleugje Kia, een van BMW geleende ‘Hofmeister-knik’ en een dashboard dat de nodige overeenkomsten vertoont met ontwerpen van Renault, Skoda en Kia. Ziet er allemaal netjes uit, of de materialen ook voldoen aan onze kritische Europese eisen, gaan we in maart in Genève ontdekken.

Qoros heeft ontwerper Gert Volker Hildebrand (ex-Mini) ingehuurd om de GQ3 op de Europese smaak af te stemmen. De auto heeft een breedte van 1,84 meter en staat op 19-inchwielen, dat is ongeveer hoe ver de informatieverschaffing van Qoros op dit moment reikt wat betreft afmetingen. Binnenin huist centraal op het ‘zwevende’ dashboard een 8-inch touchscreen met ‘swipe’-functie. Hiermee bedien je onder andere navigatie, ‘cloud’ verbindingen en in-car netwerken. Volgens Qoros wordt dit systeem standaard op elke GQ3 geleverd.     

Dan die typenaam. Volgens Qoros is er heel goed nagedacht over de twee-letters-en-een-cijfer-combinatie. De eerste letter geeft de carrosserievorm aan, waarbij de ‘G’ voor de sedans is gereserveerd. De ‘Q’ is altijd de tweede letter, refererend aan ‘the master brand’, zoals de Chinezen het uitleggen. Het cijfer geeft het formaat van de auto aan, of het segment waarin-ie zich begeeft. In het geval van de GQ3 het C-segment.

De Qoros GQ3 maakt z’n werelddebuut in maart op de beurs van Genève, waar het Chinese merk ook twee cross-over concept cars zal laten zien.  

Video