Slideshow

Power uit de polder: Spyker B6 concept

We wisten dat Spyker van plan was om iets bijzonders mee te nemen naar Genève. Inmiddels heeft de fabrikant uit Zeewolde de eerste teaser de deur uit gedaan van de C6 concept-car.

Dit is het eerste officiële teken van leven van de nieuwe Spyker: een donkere foto waarop het silhouet te zien is van een compacte sportauto. Zo op het eerste gezicht zien we wat overeenkomsten met de aloude Alpine A110 - er zijn slechtere inspiratiebronnen te bedenken. Maar hoe de auto er daadwerkelijk uit gaat zien, weten we pas als het doek er af gaat op de beursvloer van Genève, begin maart. Tenzij Spyker ons voor die tijd al verblijdt met foto- of videomateriaal van de nieuwe auto.

Uit eerdere berichten die we opvingen, konden we afleiden dat Spyker met de nieuwe auto de Porsche 911 op de korrel wil nemen. Zoals gezegd: meer dan deze ene foto en een naam (B6) hebben we tot nu toe niet en naar specificaties van de auto is het nog gissen. Of de fabrikant uit Zeewolde al een nieuwe motorendeal heeft kunnen sluiten, is dus ook nog onbekend. Kortom: het eerste levensteken van de nieuwe Spyker is daar, hopelijk binnenkort meer!  

Video