Slideshow

Porsche: "ruimte voor model tussen 911 en 918"

Porsche heeft groeistuipen en daar hoort een flink aantal nieuwe modellen bij. Porsche-baas Matthias Müller denkt zelfs na over nóg een modellijn. Dat moet een sportauto worden die tussen de 911 en 918 in het programma komt.
Porsche is de afgelopen jaren flink aan het uitbreiden. Na de Cayenne SUV konden we kennismaken met de vierdeurs Panamera als nieuw model van het merk. Het is al publiek geheim dat de volgende nieuwe Porsche een kleine SUV wordt met de werktitel Cajun op basis van de Audi Q5. Aan het einde van het jaar moet het ontwerp daarvan gereed zijn. Daarnaast zit er een sportauto met middenmotor in het vat, die onder de Boxster in het programma moet komen.
Porsche baas Matthias Müller speculeert in het Duitse Auto, Motor und Sport over nog een nieuw model. “Tussen de 911 en 918 is er nog speelruimte. We denken er over om uit bestaande componenten een model te bouwen dat tussen die twee past.”
Porsche heeft zich ten doel gesteld om over een aantal jaren 150.000 auto’s per jaar te bouwen. Vorig jaar waren dat er 82.000. “Alleen verhoging van de conjunctuur is daarvoor niet genoeg. Om hogere productie te draaien hebben we meer modellen nodig.” Overigens pint Müller zich niet vast op een aantal van 150.000. “Het hangt af van hoe de nieuwe markten zich ontwikkelen. We moeten in elk geval op een aantal uitkomen dat nog binnen het begrip ‘premium valt en het merk begeerlijk houdt.”
Video