Slideshow

Porsche 911 blaast vijftigste kaarsje uit

Al snel na zijn introductie wist de Porsche 911 een iconische naam te vestigen. Inmiddels is de 911 voor velen een droom en voor kinderen een geweldige supercar voor aan de muur.

Er zijn maar weinig modelreeksen die het zo lang weten uit te zingen als de 911 van Porsche. In 1963 zag de eerste, als 901, op de IAA in Frankfurt het levenslicht. Nu zijn we vijftig jaar verder en hebben we de zevende generatie, de 991 voor ons. Voor de gelegenheid hebben de creatievelingen bij Porsche de pionier naast de jongste telg gezet.

Door de jaren heen heeft Porsche ruim 820.000 911's aan de man weten te brengen, daarmee is het de best verkochte sportwagen in de geschiedenis. Nog een leuk feitje: ruim tweederde van de Porsche-overwinningen in de racerij valt toe te schrijven aan een 911. 

Omdat de 911 dit jaar als Abraham door het leven gaat, moet er natuurlijk het een en ander gevierd worden. Van 7 tot en met 10 maart toont Porsche vier unieke exemplaren uit het Porsche Museum op de Retro Classics-show in Stuttgart. Verder stuurt de jarige Job een volledig originele 911 uit '67 op wereldreis. Het klassieke beestje zal naast in Calfornië en Shanghai ook in Goodwood, Parijs en Melbourne zijn snoet laten zien.

Wie graag alle 911 op een rij wil zien moet snel koers zetten naar de lokale bladenboer. Onze Classics-editie met een uitgebreide 911-reportage ligt nog tot en met volgende week in de winkel!

Video