Slideshow

Peugeot 2008 laat voortijdig z'n snuit zien

Voor veel merken draait alles momenteel om de NAIAS in Detroit halverwege deze maand, maar Peugeot is daar niet aanwezig en kijkt dus alvast vooruit naar de Autosalon van Genève. Al was het niet helemaal de bedoeling dat we deze 2008 nu al kunnen laten zien...

Omdat het om gelekt materiaal gaat, hebben we geen specificaties van de auto. Het ligt echter voor de hand dat de afmetingen weinig afwijken van die van de concept-car die in oktober in Parijs te zien was. Die was 4,14 meter lang en 1,74 meter breed.

Wat betreft het motorenaanbod kunnen we voor een belangrijk deel naar de 208 kijken. Dat betekent dus weer drie- en viercilinder benzinemotoren. De kleinste wordt de 1,2-liter VTi en de topmotorisering zeer waarschijnlijk een 1,6-liter THP. De diesels zijn viercilinders met een cilinderinhoud van 1,4 of 1,6 liter.

Het segment van de B-segment cross-overs gaat de komende jaren flink groeien, in tegenstelling tot vrijwel alle andere segmenten. Vandaar dat we onlangs bijvoorbeeld ook al de Opel Mokka konden verwelkomen. 2013 brengt ons ook nog onder meer de Chevrolet Trax, Ford Ecosport en Renault Captur (Clio SUV).

Het publieksdebuut van de 2008 vindt dus plaats op de Autosalon van Genève. Deze vindt plaats van 7 tot en met 17 maart in de Zwitserse stad.

Video