Slideshow

Peugeot 2008 gefacelift

Frisse details voor compacte cross-over

De 2008 is sinds 2013 in de showrooms te vinden en inmiddels acht Peugeot de tijd rijp voor een subtiele facelift. De aangescherpte cross-over debuteert binnenkort in Genève.

Wereldschokkend zijn de wijzigingen die Peugeot heeft toegepast op de 2008 niet. We zien een aangepast front met een nieuwe grille, kunststof aankleding rondom de auto, nieuwe lichtunits aan de achterzijde en Peugeot zegt nieuwe kleuren beschikbaar te hebben gesteld.

Vanbinnen zien we een dashboard met een 7-inch metend touchscreen dat zaken als Apple CarPlay ondersteunt. Nieuw is de 2008 GT Line, een versie met een zwarte grille, zwarte details en speciaal 17-inch lichtmetaal. 

Op benzinevlak staat een 1.2 PureTech met 82 pk onderaan de bestellijst. Hij is er ook met ETG5-transmissie. Een trede hoger op de ladder staat eveneens een 1.2 PureTech, ditmaal met 110 pk. Het blok is leverbaar met zowel een handgeschakelde vijfbak en een zestrapsautomaat. Bovenaan de benzineladder staat de 1.2 PureTech met 130 pk en handgeschakelde zesbak. Op dieselvlak staat de 1.6 BlueHDi op de lijst. Het 120 pk sterke blok, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, verbruikt 3,7 l/100 km (96 gram CO2 per kilometer).

 

Video