Slideshow

Patentschetsen Maserati Quattroporte op internet

Het patentbureau blijft een dankbare bron voor informatie over nieuwe auto’s. Ditmaal kunnen we door gelekte schetsen voortijdig kennismaken met de gloednieuwe Maserati Quattroporte.

De Maserati Quattroporte gaat behoorlijk op de schop bij de generatiewisseling, meldt Car Magazine. Geen heilig huisje blijft overeind. Zo zou Maserati de nieuweling met vierwielaandrijving brengen en krijgt de Quattroporte de beschikking over turbotechniek en een achttrapsautomaat.

Maserati-CEO Harald Wester meldt in het gesprek met het Engelse magazine dat de Quattroporte door het gebruik van materialen als aluminium maar liefst 150 kilogram lichter wordt. In combinatie met de nieuwe motorentechniek moet dit zorgen voor een verbruik dat maar liefst 30 procent lager ligt ten opzichte van dat van de huidige generatie.

De Autosalon van Parijs is wellicht nog te vroeg voor de onthulling van de nieuwe Quattroporte. Mocht de Maserati voorbijgaan aan de autoshow in de Franse hoofdstad, dan ligt een onthulling op de NAIAS in Detroit in januari voor de hand.

Video