Slideshow

Opel GT Concept onthuld!

'Laat zien waar Opel voor staat'

Na een reeks veelbelovende teasers heeft Opel eindelijk het doek van de GT Concept getrokken: een studiemodel met een knipoog naar het verleden, maar met zijn blik op de toekomst gericht.

Volgens Opel volgt de GT Concept de lijn van de oer-Opel GT en de Monza Concept. Op papier is onze interesse dan al gewekt en gelukkig lijkt de concept-afdeling van Opel erin geslaagd te zijn om die insteek om te zetten in een tastbare auto. 

We zien een retroachtige, compacte coupé met een lange motorkap, waaronder zich een 1,0-liter driecilinder turbomotor schuilhoudt die we onder andere kennen uit de Adam, Corsa en de Astra. Het blokje levert 145 pk en 205 Nm. Daarmee is de achterwielaangedreven en nog geen 1.000 kilo wegende tweezitter in staat om in minder dan acht seconden een snelheid van 100 km/h te halen. Zijn topsnelheid ligt op 215 km/h.  

De GT Concept is verder doorspekt met hommages aan de Opel Experimental GT, een concept car die in 1965 in Genève debuteerde en de weg vrijmaakte voor de GT die drie jaar later op de markt verscheen. Tijdens de autosalon van Genève, die in de eerste week van maart zijn poorten opent, beleeft de GT Concept zijn publieksdebuut.

Video