Slideshow

Opel brengt Ampera-e naar Genève

Bolt droogt op als Opel Ampera-e

In januari lanceerde Chevrolet de Bolt tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Opel heeft zojuist de Ampera-e getoond: de Europese versie van de elektrische auto.

Vandaag digitaal te zien, in 2017 op de markt: de Opel Ampera-e. De compacte vijfdeurs is Opels versie van de vorige maand onthulde Chevrolet Bolt.

Opel staat aan het begin van een enorm modellenoffensief. Tussen nu en 2020 wil het merk liefst 29 nieuwe modellen lanceren. Deze volledig elektrische vijfzitter is er daar één van.

Het persbericht meldt specifiek dat de Ampera-e een 'bereikbare prijs' gaat krijgen. Specificaties geeft Opel nog niet, maar we gaan ervan uit dat hij technisch identiek is aan zijn broer met Chevrolet-emblemen. De Bolt komt op een volgeladen accupakket 320 kilometer ver en beschikt over een 200 pk en 360 Nm sterke elektromotor. Het accupakket weegt 440 kilo, wat het totaalgewicht op zo'n 1.600 kilo brengt. In iets meer dan zeven tellen staat de 100 km/h op de klok. Z'n topsnelheid ligt op 146 km/h.

 

 

Video