Slideshow

Opel Astra OPC heeft z'n prijs

De messen in hot-hatch-land worden nu echt geslepen: Opel heeft namelijk de gloednieuwe Astra OPC geprijsd.

De Opel Astra OPC gaat 42.695 euro kosten. Daarmee zit hij precies tussen z’n aartsrivalen in. De Renault Mégane RS en Volkswagen Scirocco R kosten namelijk respectievelijk 33.990 en 45.590 euro. De Opel heeft echter twee belangrijke troeven in handen. Ten eerste is de OPC met z’n 280 pk 15 pk sterker dan beide concurrenten. Bovendien behoort een mechanisch sperdifferentieel bij de top-Astra tot de standaarduitrusting. Op de Mégane RS is dit een optie en de Scirocco R heeft ‘gewoon’ een elektrisch sperdifferentieel.
Het maximumkoppel van de Astra OPC is 400 Nm en de sprint naar 100 km/h kost zes seconden. De topsnelheid is 250 km/h. Hierdoor is de nieuwe OPC de snelste productie-Astra ooit. De auto heeft standaard de HiPerStrut voorwielophanging, die we ook al van de Insignia OPC kennen. Hierdoor kan de super-Astra extra goed overweg met z’n aandrijfkrachten. Bovendien heeft de Astra OPC een Flexride-chassis, waarbij met een druk op de knop de ‘Sport’ en ‘OPC’ modi kunnen worden ingeschakeld. ‘Sport’ zorgt voor een scherper bochtgedrag, ‘OPC’ past ook de gasrepons en de besturing aan.

Als laatste highlight zijn er de geavanceerde voorstoelen. Door het gebruik van innovatieve materialen heeft Opel het gewicht van de racekuipen met maar liefst 45 procent kunnen drukken. Volgens Opel gebruikt geen enkele andere fabrikant ter wereld dit lichtgewicht composiet van polyamide en glasvezel in auto's.

Video