Slideshow

Ongecamoufleerd: Aston Martin DB11!

Update: ook het interieur!

Als eerste telg van een compleet nieuwe generatie is de DB11 een Aston Martin om reikhalzend naar uit te kijken. Naar het uiterlijk hoeven we dankzij lezer Dennis Swart niet meer te gissen!

Spionagebeelden van de DB11 zagen we al eerder voorbijkomen, maar zwart plakplastic wist tot nu toe goed te voorkomen dat we een goed beeld van de nieuwe Aston zouden krijgen. Dat is op de plaat die Dennis Swart ons toestuurde wel anders: zonder enige vorm van camouflage komt de langverwachte DB9-opvolger langs de camera rollen.

Wie nog niet was uitgekeken op het huidige Aston-Martin-design zal wellicht even moeten wennen aan het lijnenspel van de nieuwkomer. Waar de DB9 zich kenmerkt door strakke, tijdloze vormen die door nagenoeg iedereen mooi worden gevonden, waagt Aston Martin zich bij de DB11 aan een aantal bijzondere designvonsten. De in afwijkende kleur gespoten dakboog springt als eerste in het oog, maar ook het voorscherm vertoont eigenwijze trekjes. 

Anderzijds staat hier wel onmiskenbaar een Aston Martin. Dat geldt ook voor de techniek: onder de lange neus is straks als vanouds een V12 te vinden. Wel is deze nu iets minder groot - 5,2 in plaats van 5,9 liter - en draagt hij ter compensatie daarvan twee turbo's met zich mee. De DB11 wordt waarschijnlijk in maart, op de autosalon van Genève, voor het eerst aan het publiek getoond.

***UPDATE***
Inmiddels hebben we ook foto's van het interieur ontvangen. Ze zijn toegevoegd!

Video