Slideshow

Ongeboren kindje: Saab 9-3

De laatste Saab 9-5 heeft nooit de kans gekregen om een echte doorstart te maken. Een nieuwe 9-3 zat ook in het vat, maar die is in een eerder stadium al afgestorven. Nu druppelen de eerste afbeeldingen van het pre-productiemodel het internet op.

De Zweedse editie van Auto Motor und Sport heeft zijn handen weten te leggen op een viertal afbeeldingen waarop we het model kunnen zien.

Deze computertekeningen tonen een wit model dat een op het eerste gezicht vreemde jas draagt. Jason Castriota, oud-designchef bij Saab, zou deze nieuwe 9-3 op papier gezet hebben. We zien een vijfdeurs hatchback en een variant waar het dak van af is gezaagd. De hatchback toont uiterlijke verwantschap met de oude 900, verder worden er de nodige elementen geleend van de laatste 9-5.

Als Saab een zonniger toekomst was gegund dan had het Zweedse merk dit apparaat in 2012 op de Autosalon van Genève gezet. Hoewel het oude Saab er inmiddels al even niet meer is, leeft het in Chinese handen voort als merk dat elektrische auto's gaat bouwen.

 

Video