Slideshow

Officieel: VW Golf GTI Cabriolet is sterkste ooit

We hebben de eerste officiële informatie over de snelste Volkswagen Golf Cabriolet ooit binnen! Het merk uit Wolfsburg heeft namelijk woord gehouden en een productieversie van de Golf GTI Cabriolet gepresenteerd.

De Golf GTI Cabriolet heeft de beschikking over dezelfde techniek als de hatchback. Dat betekent een 2,0-liter TSI met een vermogen van 210 pk. Het maximumkoppel is 280 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 7,3 seconden en de topsnelheid is 237 km/h (met DSG: 235 km/h). Het gemiddeld verbruik is 7,6 l/100 km en de CO2-uitstoot is 177 g/km (DSG: 7,7 l/100 km en 180 g/km).
Ook aan de buitenkant draagt de open versie het GTI-signatuur. Het bestaat uit een honingraatgrille met rode rand, een GTI-voorbumper, een andere achterbumper, led-achterlichten, uitgeklopte wielkasten en 17-inch ‘Denver’ lichtmetaal. Binnenin zien we de overbekende ‘Jacky’ bekleding met de nostalgische ruitjes. Climate control en een RCD 210-radio behoren ook tot de standaarduitrusting.
Volkswagen voert geen wijzigingen door aan de stoffen kap van de Golf Cabriolet. De kap kan elektrisch open bij snelheden tot 30 km/h. Het proces duurt 9,5 seconden. De bagageruimte heeft, ook met een open kap, een inhoud van 250 liter.
Volkswagen onthult de Golf GTI Cabriolet op de Autosalon van Genève. De productie van de auto start in juni, in juli verschijnt de auto bij de dealers.

Video