Slideshow

Officieel: Volvo S90 (met video!)

Nieuwe sedan volgt oudgediende S80 op

We hebben er lang op gewacht, maar het moment is eindelijk gekomen waarop we je de splinternieuwe Volvo S90 in vol ornaat kunnen laten zien.

Eerlijk is eerlijk: het uiterlijk van de nieuwe Volvo S90 is eigenlijk geen verrassing meer. Onze eigen Sandor van Es wist in juni al een ingepakt testexemplaar op de foto te zetten en in augustus verscheen de S90 al in de vorm van een schaalmodel op internet. Vandaag is de S90 eindelijk via de officiële kanalen aan de buitenwereld getoond.

De S90 volgt de huidige S80 op, die alweer sinds 2006 in de Nederlandse showrooms te vinden is. Erg vrijgevig met informatie is Volvo op dit moment nog niet. Wél melden de Zweden dat de S90 semi-autonoom door het verkeer kan gaan. Met Pilot Assist kan de auto op de snelweg tot een snelheid van 130 km/h binnen de lijnen blijven. Het volgen van een voorligger is niet meer nodig. 

Onder de kap heeft Volvo onder andere een 320 pk sterke T6 benzinemotor gelegd. Later volgend jaar vindt ook de T8 Twin Engine-aandrijflijn zijn weg naar de S90. Net als in de XC90 is deze plug-inversie goed voor 407 pk en 640 Nm. Volvo heeft eveneens een nieuwe station in de startblokken staan. Deze V90 krijgen we in een later stadium te zien en zal tijdens de Salon van Genève in maart worden gepresenteerd. Ook deze Zweeddook eerder al op in de vorm van een schaalmodel.

De S90 beleeft in januari zijn publieksdebuut tijdens de North American International Auto Show in Detroit. Na de zomer van volgend jaar staat hij bij de Nederlandse dealers.

Video

Peilstok

De nieuwe Volvo S90 vind ik...

De nieuwe Volvo S90 vind ik...

  • Mooi! 73,4%
  • Mwah... 20,4%
  • Ondermaats 6,2%
Aantal stemmen7.670