Slideshow

Officieel: Mercedes SL 65 AMG in het nieuw

Na het A-klasse geweld van de Autosalon van Genève heeft Mercedes-Benz gelukkig ook nog wat nieuws over voor de New York International Auto Show: de SL 65 AMG.

Het leek ons niet echt nodig, maar de nieuwe generatie SL 65 AMG heeft nog meer kracht dan z'n voorganger. Het vermogen stijgt namelijk van 612 naar 630 pk. Het maximumkoppel blijft begrensd op 1.000 Nm. De sprint naar 60 mph (96 km/h) kost 3,9 seconden en bij 300 km/h is het uiteindelijk uit met de pret. De kracht komt nog steeds van een 6,0-liter V12 met twee turbo's.

Er is meer aan de hand: de vijftrapsautomaat uit de vorige SL 65 AMG maakt plaats voor een gloednieuwe zeventrapsautomaat. Een start-stopsysteem behoort tot de standaarduitrusting. Dit alles -gecombineerd met het fors lagere gewicht- moet voor een flink verbeterd brandstofverbruik zorgen. Mercedes-Benz geeft hierover echter geen cijfers vrij.

Mercedes-Benz heeft het chassis flink verbeterd. De elektromechanische, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging is nieuw, de Active Sports Suspension is verbeterd en het remsysteem is krachtiger. Voor wie nog meer stopkracht wil, zijn keramische remmen een optie.

AMG-lichtmetaal met een diameter van 19 inch behoort tot de standaarduitrusting, net als een AMG stuurwiel, een IWC uurwerk, een Bang&Olufsen audiosysteem. Het AMG Exterior Carbon Fiber Package en AMG Performance Media staan op de optielijst.

De nieuwe SL 65 AMG debuteert begin april op de New York International Auto Show. In de tweede helft van het jaar komt de auto bij ons op de markt.

 

Video