Slideshow

Officieel: en dit kan de Renault Alpine A110-50

Met alle gelekte foto's is de grootste verrassing er natuurlijk wel af, maar toch waren we nog steeds erg benieuwd naar wat de Alpine A110-50 Concept nou precies kan. Renault heeft nu eindelijk officieel openheid van zaken gegeven.

Het wekt na het zien van de foto's geen verbazing dat ontwerpers Yann Jarsalle en Axel Breun inspiratie hebben gezocht bij de elektrische Dezir. De sleutelwoorden voor de concept-car zijn 'simpel, sensueel en vriendelijk', aldus het ontwerpteam. De A110-50 is volgens Renault een belichaming van de passie voor motorsport van het merk.

De A110-50 is 4,33 meter lang, 1,96 meter breed en 1,23 meter hoog. De racer heeft exact dezelfde wielbasis als de Mégane Trophy raceauto, 2,63 meter. De spoorbreedte is echter iets toegenomen. Vóór is deze nu 1,68 meter, achter 1,69 meter. De concept-car staat op 21-inch wielen, omhuld door Michielin-banden.

De concept-car wordt aangedreven door - de geruchten kloppen dus - een 3,5-liter V6 met een vermogen van 400 pk en een maximumkoppel van 422 Nm. Renault gebruikt de middenmotorconfiguratie, die mede voor de gunstige gewichtsverdeling 48:52 zorgt. Schakelen gaat met een sequentiële zesbak.

De bodypanelen zijn van koolstofvezel en zijn - hoe kan het ook anders - in 'Alpine Blue' uitgevoerd. De auto heeft vleugeldeuren. Het racy karakter blijkt ook uit het interieur met racekuipen, Sabelt-vierpuntsgordels en een stuur met dezelfde functies als die van een Formule Renault 3.5-auto.

Video