Slideshow

Officieel: BMW i3 Coupé op LA Auto Show

De elektrische ambities van BMW zijn onverminderd groot. In Los Angeles plaatst het Beierse merk er nog een extra uitroepteken achter met de i3 Coupé.

De BMW i3 Coupé, die eerder vandaag al uitlekte op internet, is 3,96 meter lang, 1,77 meter breed en 1,56 meter hoog. De wielbasis is 2,57 meter. Ook de Coupé heeft de bijzondere LifeDrive-architectuur, wat concreet betekent dat deze uit een Life- en een Drive-cell heeft. De Life-cell is voor de inzittenden, in de separate Drive-cell bevindt zich alle techniek. De auto is gemaakt van met koolstofvezel versterkte plastics. Hierdoor heeft de i3 Coupé een extra laag gewicht.

De aandrijflijn kennen we uit de eerdere i3. De elektromotor heeft een vermogen van 170 pk en 250 Nm koppel. De auto slaat z'n energie op in lithium-ion accu's. De actieradius van de i3 Coupé is 160 kilometer. Wie in de superefficiënte EcoPro+ modus wil rijden, moet wel een offer brengen: de i3 Coupé begrenst z'n topsnelheid dan op 90 km/h.

De i3 Coupé is vandaag de grote klapper van BMW op de persdag van de LA Auto Show. Het is nog steeds de bedoeling dat de hatchback eind 2013, begin 2014 op de markt komt. Het is nog niet duidelijk of BMW ook deze Coupé in productie wil nemen.

Video