Slideshow

Nu volledig: Genesis G90

Koreaans vlaggenschip in Detroit!

Hyundai heeft modelnaam Genesis als eigen luxemerk in de markt gezet. Vandaag krijgen we in Detroit de G90 te zien, het eerste vlaggenschip voor het weelderige merk.

De G90 hebben we eerder al voorbij zien komen, maar nu hebben we álle informatie en fatsoenlijk beeldmateriaal van deze enorme Koreaanse sedan - voorheen Equus geheten - te pakken. 

Bij het zien van de foto's zal het je niet verbazen dat Hyundai met Genesis de 'premium'-merken in het vizier heeft. De G90 oogt in ieder geval als een waardige concurrent van de S-klasses van deze wereld.

Genesis geeft de G90 onder andere Smart Sense mee, een pakket dat uit een schijnbaar eindeloze rij veiligheidsystemen bestaat. Van Pedestrian Detection, Smart Blind Spot Detection (SBSD), Lane Keep Assist, Rear Cross-traffic Alert, Driver Attention Alert, Dynamic Bending Light headlights en High Beam Assist tot Adaptive Control Suspension, een systeem dat zorgt voor bakken met comfort. Genesis meldt trots dat de G90 6 procent stijver is dan de Mercedes S550. In het thuisland is de auto zelfs in staat om middens Highway Driving Assistance semi-autonoom door het verkeer te gaan.

Op de bestellijst staat onder andere een splinternieuwe 370 pk sterke 3,3-liter biturbo V6. Voor meer vermogen staat een 425 pk sterke 5.0-liter V8 in de orderboeken. In die laatste versie staat in 5,7 seconden een snelheid van 100 km/h op de klok. 

Genesis wil de komende vijf jaar liefst 5 modellen introduceren. We mikken erop dat daar ook een aantal cross-overs tussen zitten.

Wie wel gecharmeerd is van deze stevige Koreaan, moeten we teleurstellen. Vooralsnog is de importeur niet van plan de G90 of submerk Genesis naar ons land te halen. Genesis is in eerste instantie voor Azië en de Verenigde Staten bedoeld, legt de woordvoerder uit. "Later" zal ook ons continent in de Genesis-plannen worden betrokken, al zijn we dan "een aantal jaar" verder in de tijd.

Video