Slideshow

Nu officieel: Volvo V90

Volvo's grote combi is terug

Vorige week lekte de V90 al via de Engelse pers, vandaag brengt Volvo zijn nieuwe top-combi officieel naar buiten.

Met de V90 completeert Volvo de 90-reeks, waarin we eerder de XC90 en S90 zagen verschijnen. Net als zijn beide broers staat de V90 op SPA (Scalable Product Architecture), het modulaire platform van Volvo. Zoals we van Volvo mogen verwachten, is bij de V90 veel aandacht besteed aan state of the art veiligheidsvoorzieningen. Zo is hij uitgerust met de semi-autonome Pilot Assist technologie en Animal Detection - geen overbodige luxe in het land van de overstekende wolven en rendieren. Ook is uiteraard gedacht aan de herkenning van menselijk overstekend wild. 

Motorisch gezien mogen we kijken naar het aanbod van de S90 en XC90 en dat betekent dat vooral de T8 in ons land hoge ogen zal gaan gooien met zijn 410 pk sterke plugin-hybride-aandrijflijn. Deze versie kan vijftig kilometer volledig elektrisch rijden, ruim voldoende om Stockholm (of Amsterdam) emissievrij te doorkruisen. 

Het interieur is een-op-een overgenomen uit de S90 en dat betekent een opgeruimd dashboard dat rust en klasse uitstraalt, en waarvan het verticaal georiënteerde scherm ook met gehandschoende handen kan worden bediend. 

Meer over de Volvo V90 en een gesprek met CEO Håkan Samuelsson in AutoWeek 8, die woensdag 24 februari verschijnt. Inmiddels hebben we ook een video van de V90.

Video