Slideshow

Nu naakt: Skoda Octavia

Het debuut van de nieuwe generatie Skoda Octavia is nu echt aanstaande, zoveel is duidelijk. Nadat Skoda eerder de auto al met heel lichte camouflage liet rondrijden, is het nu tijd voor een officiële video waarin de auto zonder beplakking opduikt.

We zien bevestigd wat we in ons eerdere bericht over de nieuwe Skoda Octavia al zeiden: de achterlichten van de nieuweling lopen niet helemaal naar boven door. Het design van de auto sluit naadloos aan op het nieuwe familiegezicht, dat met de Rapid werd neergezet. Een basic design, zonder tierlantijnen; zo wil Skoda de value for money van z'n auto's onderstrepen.

De nieuwe Skoda Octavia gebruikt net als de Audi A3, Volkswagen Golf en Seat Leon de nieuwe MQB-techniek van de Volkswagen Group. Dat betekent zeer waarschijnlijk meer interieurruimte en een lager gewicht dan bij de huidige generatie. Bij de drie concerngenoten was dat immers ook aan de orde.

Onder de kap geen verrassingen: de bekende TSI's en TDI's. We verwachten op benzinegebied een 1.2 TSI (105 pk), 1.4 TSI (122 en 140 pk), 1.8 TSI (180 pk) en - later - een 2.0 TSI. Bij de diesels zijn er exemplaren met een cilinderinhoud van 1,6 en 2,0 liter.

De defintieve onthulling van de nieuwe Octavia volgt volgende maand. Z'n publieksdebuut vindt plaats op de Autosalon van Genève in maart 2013. Rond die tijd verwachten we 'm ook bij de dealers. Later volgt ook een stationwagon, de Combi.

Video