Slideshow

Nissan Resonance Concept schopt tegen schenen

Veel merken willen met hun concept-cars zo veel mogelijk handen op elkaar krijgen, maar Nissan had geheel andere plannen met de Resonance Concept...

De Resonance toont volgens Nissan de ontwerprichting die het met z'n toekomstige cross-overs inslaat. De auto mag dan wel een creatie zijn van Nissans desginstudio in het Amerikaanse San Diego, het merk meldt dat de concept-car van wereldwijde relevantie is.

Nissan is niet bang voor gemengde reacties op het uiterlijk van de Resonance. Integendeel, volgens product planner Francois Bancon: "De Resonance moet provocatief, energiek en zelfs polariserend zijn. Het opvallende uiterlijk in combinatie met de zuinige aandrijflijn is hoe Nissan de toekomst van de cross-over voor zich ziet. De concept-car hoeft niet mooi gevonden te worden door de kopers van traditionele SUV's."

De concept-car is 4,84 meter lang en de wielbasis is 2,88 meter. De Resonance is 1,99 meter breed en 1,73 meter hoog. De kleur 'Flare Orange' en 22-inch lichtmetaal maken dat deze auto niet te missen is op de showvloer in Detroit. Door een inventief ontwerp wekt de auto de illusie een zwevend dak te hebben, iets wat we ook al bij eerdere Nissan concept-cars al zagen.

Nog een overeenkomst: een hybride aandrijflijn. De aandrijflijn bestaat uit een elektromotor, een 2,5-liter benzinemotor en een CVT-automaat van de volgende generatie.

Video