Slideshow

Nissan Qashqai populairste Nissan in Europa

Qashqai verslaat Micra

Bij Nissan hangt de vlag uit. De Qashqai heeft de Micra verslagen als best verkochte Nissan in Europa.

Trotse koppen bij Nissan. De Qashqai heeft de Micra als best verkochte Nissan in Europa van de troont gestoten. Nissans cross-over heeft net geen 10 jaar nodig gehad om de Micra van de troon te stoten. Eind februari stond de Qashqai-teller op 2.398.134 stuks. De Micra kwam - samen met de Micra C+C - tot eind februari in totaal uit op 2.368.704 exemplaren.

Geen productierecord zonder een aantal interessante feitjes. Zo worden er in het Britse Sunderland dagelijks zo'n 1.200 Qashqais geproduceerd. Dat betekent volgens Nissan dat er elke 62 seconden een Qashqai klaar is, 58 stuks per uur. Van de tweede generatie zijn reeds 645,902 exemplaren geproduceerd.

Later dit jaar zal de Qashqai de eerste Nissan zijn die met Piloted Drive-techniek op de markt verschijnt. Mogelijk zal de nieuwe Micra - die door Renault in het Franse Flins gebouwd gaat worden - de verkopen van de B-segmenter weer een impuls geven. De huidige Micra rolt sinds 2010 in India van de band. Tussen 1992 en 2010 werd de Micra ook in Sunderland gebouwd.

 

Video