Slideshow

Nissan plaagt met Kicks cross-over

Conceptuele cross-over wordt wereldauto

Nissan heeft onder andere in het segment van de cross-overs een naam hoog te houden. Binnenkort wordt een nieuwe mengelmoes aan het portfolio toegevoegd: de Kicks.

In oktober 2014 kregen we van Nissan de Kicks Concept gezien, een aanvankelijk puur op de Braziliaanse markt gerichte concept-car met scherpe looks die wel om moest kunnen springen met het veelal in erbarmelijke staat verkerende Braziliaanse wegennet (foto 2 en 3). Vandaag krijgen we een teaser van de productieversie te zien. De naam Kicks blijft behouden.

Nissan meldt dat de Kicks nog dit jaar in Zuid- en mogelijk Midden-Amerika op de markt verschijnt. Nissan Nederland kan aan ons bevestigen dat de Kicks daadwerkelijk als Global Car wordt gezien, maar dat nog onderzocht moet worden of de auto ook in andere markten verkocht zal gaan worden. Het zal dus nog moeten blijken of de hoogpotige cross-over ook het Europese asfalt onder zijn wielen zal krijgen.

De productie van de Kicks zal plaatsvinden in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro. Nissan heeft onlangs ruim 190 miljoen euro in de daar gevestigde productiefaciliteit gepompt.

Video