Slideshow

Nissan Micra onder heel veel tape

Nieuwe B-segmenter lijkt sterk op Sway-concept

Met de Sway-concept liet Nissan al zien dat het lieve-ronde Micra-design in te wisselen voor een veel scherper lijnenspel. Het merk houdt woord, getuige deze spionagebeelden.

Al sinds het verschijnen van de tweede generatie is de Nissan Micra een auto met een uitermate ‘zacht’ en afgerond lijnenspel. Generatie drie spande met de vissenkom-koplampen de kroon, maar ook de huidige Micra kenmerkt zich niet door een uitermate stoer voorkomen. Dat gaat binnnenkort veranderen: de vorig jaar gepresenteerde Sway-concept geldt als voorbode voor de nieuwe Micra, en de stevig ingepakte auto op deze spionagebeelden lijkt sterk op die concept-car.

Kijkend naar de foto’s valt als eerste de enorme hoeveelheid zwart tape op (hoeveel rolletjes zouden hieraan besteed zijn?) maar als we dat proberen  te negeren lijkt hier een bijzonder scherp gelijnde auto te rijden. De raampartij loopt naar achteren toe scherp op én af, de schouderlijn is niet te missen en de ogenschijnlijk enorme koplampen kijken gemeen de wereld in.

Eerder werd al bekend dat de Micra meer wordt toegespits op de smaak van de Europese consument. Blijkbaar is dat een dure smaak, want Nissans B-segmenter wordt hoger gepositioneerd dan nu het geval is. Nissan belooft dat de nieuwe Micra nog dit jaar in productie gaat. 

Video