Slideshow

Nieuwe Nissan Armada gepresenteerd

Patrol wordt Armada

In Europa bereiden we ons voor op de Autosalon van Genève. In de Verenigde Staten zijn de ogen op de Chicago Auto Show gericht. Nissan presenteert er de splinternieuwe Armada.

Grote SUV's zijn niet weg te krijgen uit het Amerikaanse autolandschap. Nissan voert sinds 2003 de Armada, een kolos die vandaag na 13 jaar met pensioen mag. De nieuwe generatie behoudt zijn naam, maar wisselt van gedaante.

Wie het uiterlijk van de nieuwe Armada enigszins bekend voorkomt, hoeft niet lang met vraagtekens boven zijn of haar hoofd rond te lopen. De nieuwe Armada is in feite een gerebadgete versie van de QX80 van Nissan's luxedivisie Infiniti. Die QX80 is op zijn beurt weer een Nissan Patrol, maar die is niet leverbaar in de Verenigde Staten.

Het front is voorzien van de Nissan-kenmerkende V-motion grille en uiteraard ontbreekt ook een stevige dosis chroomwerk niet. Het interieur is volgeladen met leer, hout en aluminium details. Zaken als een Bose audiosysteem met 13 speakers, stoelverwarming en een infotainmentsysteem met een 8-inch metend display behoren allemaal tot de standaarduitrusting.

Onder de kap ligt in alle gevallen een 5,6-liter V8 die er net geen 400 pk en 545 Nm uit stampt. Schakelen gaat middels een zeventrapsautomaat.

Video