Slideshow

Nieuwe Citroën C4 Picasso in adamskostuum

We hebben 'm regelmatig in camouflagekleding voorbij zien komen, maar nu is hij plotseling naakt voor de lens gesprongen: de nieuwe Citroën C4 Picasso!

Onze spionagefotograaf heeft de volgende generatie van de Citroën C4 Picasso al verschillende keren weten te kieken. Het nieuwe Franse ruimtewonder heeft z'n zomer- enwintertests blijkbaar met succes doorstaan, want hij mag nu zonder jas naar buiten. De website Highmotor heeft een onbestickerd exemplaar voor de lens weten te krijgen.

We zien een forse mpv met een bijzonder vormgegeven front. Dubbele lichtunits en een smalle grille: de C4 Picasso speelt niet op safe en kiest voor eigenwijs Frans. In schril contrast met zijn voorkant staat zijn wat anonieme achterzijde. Het monovolume-achtige ontwerp blijft behouden. Leuk detail: met onze illustratie (foto 4) zaten we er helemaal niet zo ver naast. Net als het huidige model komt ook de nieuwe Picasso als 5- en 7-zitter.

Onder de kap verwachten we de welbekende THP-benzine en HDI-dieselmotoren en naar verluidt zit er ook een hybride-exemplaar in het vat. We gaan de nieuwe Franse mpv op de Autosalon van Genève in het echt bewonderen, in de zomer staat de C4 Picasso bij de Nederlandse dealers. Renault voelt waarschijnlijk de hete adem van de C4 Picasso in z'n nek, het heeft namelijk net de opgefriste Scénic uit de doeken gedaan. 

Video