Slideshow

Nieuwe Audi A5 Sportback in de sneeuw

Gecamoufleerd de loipe op

Audi laat in navolging van de tweedeurs A5 nu ook de Sportback naar buiten. Weliswaar nog flink ingepakt, maar dat kan nooit lang meer duren.

Audi presenteerde alweer driekwart jaar geleden de nieuw A4, dus het wachten was op de daarop gebaseerde A5. In oktober verscheen dan ook eindelijk de eerste nieuwe A5 op het internet en nu volgt de vijfdeurs variant.

Op het oog lijkt er, net als bij de tweedeurs, weinig verrassing op te treden nu we de nieuwe A4 alweer even op ons netvlies hebben staan. De vijfdeurs A5 laat dezelfde, langere daklijn zien zoals we dat gewend zijn van de huidige Sportback. De auto zal ondanks zijn behoudende uiterlijk wel een stuk lichter worden, dankzij MLBevo-platform wat we al kennen van de A4.

De enige carrosserievorm die zich nog niet heeft laten zien is de cabriolet. Grote kans dat die ook nog even om de hoek komt kijken de komende tijd. Wanneer de nieuwe A5 zijn frivole pak uittrekt, is nog niet bekend. We verwachten voorzichtig dat dat op z'n vroegst rond de zomer zal zijn.

Video