Slideshow

Morgan in 2019 aan de hybrides

Retro-Britten aan de stroom

Je zou wellicht denken dat het Britse Morgan een zeer conservatief ingesteld merk is. Niets is minder waar, want ook de Engelsen ruiken langzaam maar zeker aan elektrokracht.

Vorig jaar kregen we van Morgan de EV3 te zien tijdens het Goodwood Festival of Speed. Nu blijken de Britten het bij meer dan alleen een ludieke proefballon te willen houden. Het merk heeft bekendgemaakt zo'n 7,8 miljoen euro te steken in het ontwikkelen van een elektrische aandrijflijn voor zijn toekomstige modellen.

Morgan hoeft de uitdaging niet alleen aan te gaan. De Britten werken samen met de bedrijven Delta Motorsport en Potenza Technology. De Engelse overheid geeft subsidie op het project. In 2019 zouden we al de eerste hybride Morgan op de weg moeten zien. Sterker nog, Morgan wil in dat jaar van elk model een hybride versie aan kunnen bieden.

De vorig jaar getoonde EV3 was een volledig elektrische variant van de 3 Wheeler. Het 525 kilo wegende vehikel moet op een volgeladen accupakket zo'n 240 kilometer ver kunnen komen.

Video