Slideshow

Mitsubishi doopt Mirage om tot Space Star

Mitsubishi's klapper van het jaar gaat natuurlijk de Mirage worden. Of eigenlijk: de Space Star. Het Japanse merk heeft het kleintje moeten vernoemen naar een midi-MPV van weleer wegens problemen met merkrechten.

Mitsubishi presenteerde al even geleden de Mirage: een nieuw kleintje volgens de Global Small strategie van het merk. In Europa, Rusland en Oekraïne krijgt de kleine Mitsu' de naam Space Star op zijn geboorteakte, dit omdat de naam Mirage problemen met een al geregistreerde naam opleverde.

De naam Space Star kennen we al van de kleine MPV die bij ons eigen NedCar in Born van de band rolde. In 2005 verdween dit bescheiden ruimtewondertje bij ons van de markt en Mitsubishi acht de tijd rijp om de naam nieuw leven in te blazen. Daarmee wordt de Mirage een geval apart. De Colt verdwijnt van de markt, maar de Mirage wordt niet zijn directe opvolger. Hij zweeft wat formaat betreft tussen het A- en B-segment in en krijgt daarbij dan ook nog eens de naam van een oude midi-MPV. 

Mitsubishi verwacht behoorlijk wat van zijn nieuwste troef. De Space Star staat met een vanafprijs van 8.790 euro vanaf februari bij de Nederlandse dealers. Voor dat geld krijg je een 3,7 meter en slechts 845 kilo zware auto met een driepittertje onder de kap. Het verbruik moet uitkomen op 4 liter/100 km waarbij per kilometer slechts 92 gram CO2 de atmosfeer in geblazen wordt. Wie voor dat geld er berooid vanaf denkt te komen moet zich even achter de oren krabben. Voor nog geen negen mile is de Mirage, pardon, Space Star standaard uitgerust met stabiliteitscontrole, stuurbekrachtiging, ABS met EBD, een rem-assistent, noodstopsignaal, zes airbags, elektrische ramen voor en een in hoogte verstelbaar stuurwiel.

Video