Slideshow

Mitsubishi ASX: hoogzittende middenklasse

We lieten deze auto al eens zien onder zijn Japanse naam RVR. In Europa wordt de Qashqai-concurrent van Mitsubishi ASX gedoopt en op de Autosalon van Genève komen we ‘m voor het eerst tegen.
Mitsubishi toont in maart op de Autosalon van Genève deze compleet nieuwe ASX. Dat is een auto die de concurrentie aangaat in de hoogzittende middenklassers. De Nissan Qashqai is de belangrijkste concurrent die hij daar zal tegenkomen. In Japan is de auto vanaf februari te koop onder de naam RVR. In Europa komt hij vroeg in de zomer en heet hij ASX.
Bijzonder is dat Mitsubishi voor deze auto een compleet nieuwe diesel uit eigen huis heeft klaarliggen. Het betreft een direct ingespoten 1,8-liter die voldoet aan de Euro V-normen. Over het vermogen en de prestaties van de nieuwe diesel, worden nog geen mededelingen gedaan. Wel weten we dat hij in de ASX wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en een start/stop-systeem.
Voorlopig moeten we het nog even doen met deze fotootjes en summiere informatie. Op de beurs in Zwitserland pakt Mitsubishi echter flink uit met de ASX en komen we thuis met alle details.
Video