Slideshow

Mini Cabrio als John Cooper Works

Wind met 240 km/h door de haren

De John Cooper Works kennen we al en ook de Mini Cabrio is reeds bekend. De combinatie van die twee echter niet, tot vandaag. Mini heeft namelijk zowel doek als dak getrokken van de Mini John Cooper Works Cabrio!

In oktober vorig jaar liet Mini zien hoe de nieuwe Cabrio was opgedroogd. Vandaag hebben we - nadat jullie hem tot twee keer toe in ingepakte conditie naar ons opstuurden - eindelijk de John Cooper Works-versie te pakken.

Net als de dichte versie wordt ook de JCW-variant van de Cabrio aangedreven door een 231 pk sterke 2.0-liter TwinPower benzinemotor die 320 Nm levert. Wie daarmee zo snel mogelijk een snelheid van 100 km/h wil behalen, moet 6,6 tellen geduld hebben. Wie de John Cooper Works Cabrio met automaat besteld, is 0,1 seconde rapper. De topsnelheid ligt op 242 km/h. Met automaat kun je tot 240 km/h versnellen. Het gemiddeld verbruik is vastgesteld op 6.5 l/100 km voor de versie met handbak en 5,9l/100 km voor wie de Cabrio met automaat bestelt.

Geen John Cooper Works zonder de juiste aankleding. Zodoende is ook de JCW Cabrio voorzien van spoilerwerk rondom en 18-inch lichtmetaal. De kap laat zich bij een snelheid van maximaal 30 km/h in 18 tellen open of sluiten. De bagageruimte met de kap open is vastgesteld op 160 liter. Wie dicht rondgaat, kan 215 liter aan spul meezeulen.

Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt

Video