Slideshow

MG6 ook met dieselmotor

Bij ons is MG al even verdwenen, maar in het Verenigd Koninkrijk verkoopt de herboren, Chinese variant van het merk al even de MG6. Die auto is er nu ook met dieselmotor.

De MG6 is in Engeland al sinds afgelopen zomer op de markt, maar tot nu toe vielen de verkoopcijfers tegen. Niet alleen is het model net niet onderscheidend genoeg, ook was er nog niet de beschikking over de voor een Europees land zeer belangrijke dieselmotor. Daar komt nu verandering in, want het Chinese moederbedrijf SAIC motor heeft aangekondigd met een in eigen beheer ontwikkelde oliestoker te komen.

Het gaat om een 1,9-litermotor met de naam DTi-TECH. Het blok levert 150 pk en 350Nm bij 1.800 toeren per minuut en die kracht gaat via een handgeschakelde zesbak naar de voorwielen. Deze cijfers maken van de redelijk compacte MG een vlotte auto, de sprint van 0-100 is volgens de Chinezen in 8,9 seconden gepiept, bij een verbruik van gemiddeld 5,3 liter op 100 kilometer.

Er zijn nog geen plannen bekendgemaakt om het model ook op het vasteland te gaan voeren, maar de dieselmotor zou dat scenario wel iets meer kans op succes geven. In het Verenigd Koninkrijk wordt de auto leverbaar vanaf 16.995 pond, en komt de motor beschikbaar in zowel de vijfdeurs als de vierdeurs uitvoering.
 

Video