Slideshow

Met dank aan de iPad: de nieuwe Ford Mondeo!

Autofabrikanten verzinnen tegenwoordig van alles om hun nieuwe producten te promoten. En terecht, natuurlijk: de nieuwe techniek biedt veel meer mogelijkheden om dat te doen dan vroeger. Maar dan moet je de nieuwe techniek natuurlijk wel helemaal doorhebben als je de mensen warm wil maken voor de nieuwe Fusion (onze Mondeo), Ford!

Ford wilde via een speciale iPad-app het publiek warm maken voor de onthulling van de Fusion, de Amerikaanse versie van onze nieuwe Mondeo. Dit moest door middel van subtiele teasers. Door een fout in de app was de Mondeo echter al korte tijd 'naakt' te zien. De website Autoblog.com was alert en wist een screendump te maken van de Fusion. Het uiterlijk van onze Mondeo zal nauwelijks afwijken van dat van deze Amerikaanse auto.

Aangezien de lekkage slechts een gelekte foto betreft, kunnen we nog niets officieels over de specificaties van de Fusion zeggen. Het ligt echter voor de hand dat de Amerikaanse auto Ecoboost benzinemotoren krijgt. Amerikanen houden niet van diesels en die verwachten we dus niet. In de Europese Mondeo uiteraard wel. Een hybride variant van de huidige Ford Fusion was er al, dus zo'n aandrijflijn komen we waarschijnlijk ook weer tegen op de volgende Fusion. Of die er ook in de Mondeo komt, is onbekend.

De Ford Fusion debuteert maandag op de NAIAS in Detroit. Wanneer we 'm bij de Amerikaanse dealers kunnen verwachten, is nog niet bekend. Ook weten we nog niet wanneer het Europese debuut van de Mondeo is, maar Autocar meldt dat we 'm in de loop van 2013 kunnen verwachten.

 

Video