Slideshow

Mercedes Viano Vision Diamond: superlatieven

Mercedes-Benz biedt in Peking meer dan alleen de Concept Style Coupé: de Viano Vision Diamond laat iedereen zien wat de overtreffende trap op het gebied van personenvervoer is.

Aan de buitenkant begint het al met een zwart gelakte grille, met chroom omlijste grille-lamellen en tweekleurige lak. Een goudkleurige lijn scheidt zwarte en diamantwitte lak. De twee kleuren keren ook terug op de wielen en op de remklauwen zien we het Mercedes-logo. De B-stijl heeft een opdruk van een diamant.
Binnenin hebben de ontwerpers zich helemaal uitgeleefd. De zijruiten van het passagiersgedeelte, de achterruit en de glazen scheidingswand tussen chauffeurs- en passagiersruimte zijn uitgerust met het systeem 'Magic Sky Control', dat we al kennen van het dak van de SLK. Hiermee wordt het glas met een druk op de knop donkerder of lichter. Dit gebeurt door een vloeistof in de ruiten die op elektrische stroom reageert.
Het chauffeursgedeelte is helemaal in zwart uitgevoerd. Stoelen en deuren zijn bekleed met nappaleer; ook dashboard, stuurwiel, versnellingspook, A- en B-stijl zijn met leer bekleed. De passagiersruimte is compleet in porseleinwit uitgevoerd.

 

Stoelen uit CL
Achterin zijn er luxe stoelen, afkomstig uit de Mercedes CL. De stoelen hebben de opties van koeling, verwarming en massage. Ook hebben ze een voetenbank. Tussen de stoelen bevinden zich een bekerhouder en een champagneglashouder voor de verzilverde champagneflûtes die met een druk op de knop tevoorschijn komen. De zijbekleding bevat vijf flessenhouders. De houder die bestemd is voor de champagnefles is uitgerust met een koelsysteem. De acht diamanten die in de sierlijst zijn aangebracht symboliseren het Chinese geluksgetal.
Daar houdt de luxe niet mee op, want ook het ‘BeoLiving Viano’ audiosysteem van Bang&Olufsen behoort tot de standaarduitrusting. Dit kun je aansturen via iPad of iPhone. Op een 40-inch display kunnen inzittenden televisie, video of beelden van teleconferencing zien. Via intercom kunnen de gelukkigen achterin met de bestuurder communiceren.
De naam ‘Vision’ in de naam geeft aan dat de Viano Vision Damond nog een concept-car is. Maar als je genoeg geld meebrengt, wil Mercedes-Benz er ongetwijfeld eentje aan je leveren.

Video