Slideshow

Mercedes teast AMG-achtige GLC coupé

Ook AMG-versie van GLC Coupé naar New York

De ‘normale’ GLC Coupé beleeft er zijn debuut, maar afgaande op deze tekening komt ook de AMG 43-versie naar New York deze week. Het is niet moeilijk te raden hoe die auto eruit komt te zien, maar toch probeert Mercedes ons nog even gek te maken met een plaatje.

We hebben ons overzicht van het uitgebreide gamma van Mercedes, BMW en Audi nog maar net af of eerstgenoemde voegt er alweer een auto aan toe. De AMG 43-variant van de  ‘gewone’ GLC zagen we afgelopen donderdag voor het eerst en op deze schets lijkt de ‘coupé’-versie van die auto te staan. De minder snelle GLC coupé liet zich in gecamoufleerde vorm al eens zien.

Het uiterlijk is dan ook weinig verrassend. We zien een GLC met een aflopende daklijn en –en dat valt wel degelijk op – enorme wielen. We houden het op een artistieke vrijheid van de tekenaar. Als dit inderdaad de 43 AMG-variant van de GLC Coupé is zullen we onderhuids dezelfde dubbelgeblazen V6 tegenkomen als in de andere Mercedessen met deze motoraanduiding. Dat betekent  367 pk en 520 Nm, een sprint van 0 naar 100 in ongeveer 5 seconden en een – uiteraard begrensde- top van 250 km/h. 

Video