Slideshow

Mercedes GLC Coupé duikt op

Kleine broer GLE Coupé klaar voor onthulling

Ook Mercedes heeft zich gestort op de markt van de 'coupé SUV' en binnenkort zal een tweede cross-over met aflopende daklijn zijn debuut maken. We hebben het over de GLC Coupé, een auto die vandaag opnieuw is opgedoken in camouflagekostuum.

Mercedes en BMW houden elkaars modellengamma nauw in de gaten. Met de GLE Coupé lanceerde Mercedes een antwoord op de BMW X6 en ook de X4 krijgt binnenkort een rivaal met een ster op zijn neus. De GLC Coupé zit namelijk in het vat, een model dat we vandaag dankzij onze spionagefotograaf beter dan ooit kunnen bekijken.

De naam van de GLC Coupé geeft het eigenlijk al weg: onderhuids is het een GLC-klasse. Onder de kap verwachten we dan ook nagenoeg dezelfde motoren tegen te komen als in die SUV. Dat betekent een breed scala aan benzine- en dieselmotoren, van een 220d tot 250d en van een 250- tot een 350-benzineblok. Het is niet ondenkbaar dat de laagst gepositioneerde motoren aan de reguliere GLC-klasse voorbehouden blijven.

Liefhebbers van extreem veel pk's zullen moeten wachten op de 63 AMG, die een 4,0-liter V8 biturbo meekrijgt. Ook verwachten we een C 43 AMG. Een onthulling van de GLC Coupé - we zagen hem ongeveer een jaar geleden al als studiemodel - zal niet lang meer op zich laten wachten. In New York zal de auto worden getoond.

Video