Slideshow

Mercedes CLS Shooting Break toont achterlichten

Mercedes-Benz laat z’n CLS Shooting Break met steeds minder camouflage rondrijden. Eindelijk kunnen we nu dan zien hoe de achterzijde van de auto eruit komt te zien.

De achterlichtunits tonen duidelijke verwantschap met die van de normale vierdeurscoupé. De voorzijde is exact gelijk en daarom werd die vanaf het begin niet gecamoufleerd. De lange achterzijde belooft veel goeds voor de praktische gebruiksmogelijkheden, maar toch zal stijl meer prioriteit hebben bij de ontwerpers: als echte pakezel heeft Mercedes-Benz namelijk de E-klasse Estate in het gamma.

De CLS Shooting Break krijgt dezelfde motoren als de gewone CLS. Dat betekent een gamma dat start met een 306 pk sterke CLS 350, gevolgd door een CLS 500 met 435 pk. En ja, er komt ook van de Shooting Break een AMG-versie met 525 pk, weten we na de spyshots die we onlangs binnenkregen. De diesels zijn de CLS 250 CDI (204 pk) en de CLS 350 CDI (265 pk).
De nieuwe Benz beleeft z’n debuut op het Goodwood Festival of Speed, dat eind juni plaatsvindt. In het najaar verschijnt de auto bij de dealers. De AMG-versie komt iets later.

Video